à vous 2

Utkom våren 2017.

à vous 2 är ett läromedel i franska steg 2 och 3 på gymnasiet eller motsvarande inom vuxenutbildningen. Vid avklarad kurs har den studer­ande nått upp till nivå B1/B2 på Europarådets nivåskala (CEFR).

Lärare och elever får följa det svensk-franska paret Mats och Valérie och deras liv i Frankrike. De umgås med vänner och familj, reser, går på restaurang och teater, flyttar, söker jobb och planerar sin framtid. Såväl de tema­tiska som grammatiska uppläggen bygger på de tre nyckel­begreppen i Gy11 – reception, produktion och interaktion – och uppfyller målen för Moderna språk 2–3.

à vous 2 består av en allt-i-ett-bok med tillhörande mp3-cd. Boken innehåller 14 avsnitt, en grammatikdel, facit och ordlistor – både per avsnitt och en fransk-svensk alfabetisk. Grammatikdelen fungerar både som sammanfattning och fördjupning av avsnittens genomgångar och som fristående uppslagsdel.

Alla ljud­inspelningar finns här på www.avous.nu Här finns även möjlighet till ytterligare övning och inlärning.

Carla Killander Cariboni och Janine Sages har båda mångårig erfarenhet av undervisning i franska på såväl gymnasie- som universitetsnivå.

Övningar till à vous 2 Ljud till à vous 2

Köp à vous 2

Som privatkund köper du à vous 2 i din lokala bokhandel. Eller så beställer du på nätet, till exempel här:

 • Köp boken à vous 2 hos Adlibris
 • Köp boken à vous 2 hos Bokus
 • Köp boken à vous 2 hos Cdon

Återförsäljare, skolor, studieförbund och liknande organisationer och företag kan köpa boken till förlagsnettopris (f-pris) direkt från förlaget:

2 kommentarer

 1. Floriane säger

  Hej!
  Hur passar A vous 2 till både franska 2 och 3? Har boken 2 delar eller är det upp till läraren att välja vad passar till nivåer?
  Har en grupp franska 2 och en grupp franska 3 på gymnasiet, kommer det fungerar att använda boken 2 år i rad?

  Tack på förhand,
  Mvh/Floriane

 2. Folkuniversitetets förlag säger

  Hej Floriane!
  Jodå, boken anses lämpad för två årskurser. Grammatiken har en svårighetsgrad som går uppåt för varje avsnitt.
  Avsnitt 1–7 = franska 2. Dessa avsnitt tar bl.a. upp passé composé med avoir och futur proche, futur simple, betonade och demonstrativa pronomen, direkta och indirekta objektspronomen, indefinita pronomen, relativa pronomen och adverb.
  Detta bör kombineras med våra övningar här på nätet, några extra texter, uppläsningar m.m.
  Avsnitt 8–14 = franska 3. Det som tas upp är bl.a. imparfait, imperativ, dubbla objektspronomen, konditionalis, olika adverbformer, en, y, gerundium, konjunktiv m.m.
  Detta bör kombineras med våra nätövningar, texter, uppläsningar och vokabulär.
  á vous innehåller även en minigrammatik i slutet av boken. Det är alltså en allt-i-ett bok som brukar uppskattas av eleverna/kursdeltagarna.
  Vi skickar gärna ett utvärderingsexemplar till dig. Hör av dig via mejl i så fall!
  Vänligen,
  Dan, Folkuniversitetets förlag

Kommentarsfunktionen är avstängd.